Livsmedel för din hy

Det är väldigt lätt att göra sina egna hemmagjorda ansiktsmasker. Det gäller bara att veta vad som är bra för din hy och vad de gör, sen är det fritt fram att blanda.


Hemmagjorda ansiktsmasker

Honung är bakteriedödande och kan läka sår.

Gurka

Tunna skivor gurka kan placeras på ögonlocken för att pigga upp trötta ögon. Men gurka sägs också vara bra för mycket mer än bara det. Man kan med fördel placera ut gurkskivor över hela ansiktet, vilket sägs rensa huden och porer från orenheter. Man kan också doppa gurkskivorna i citronsaft innan man placerar ut de på huden då det kan bleka pigmentfläckar och fräknar. Gurka innehåller mycket C-vitamin, Molybden och Kalium.

Äggvita

En tunt lager äggvita i ansiktet är bra mot rynkig och slapp hud då äggvitan stramar åt huden. Den sägs också vara bra mot stora porer och passar bäst för fethy.

Äggula

Äggulan har en återfuktande effekt och passar bäst till torr hy.

Gurkmeja

Hemmagjorda masker

Kaffe sägs vara förebyggande mot åldrande

Gurkmeja är inflammationsdämpande och har en väldigt stark antioxidantisk effekt. Du kan därför använda Gurkmeja på sår, och har en positiv inverkan på acne, rosacea och psoriasis. Gurkmeja kan också öka hudens elasticitet oh skydda huden mot farliga ämnen i luften.

Jordgubbar

Jordgubbar har en renande effekt då de innehåller salicylsyra som motverkar acne. Salicylsyra tar bort döda hudceller och löser upp pormaskar.

Honung

Honung är bakteriedödande och kan läka sår och bleka ärr. Den ger också fukt och är lugnande för huden. Den innehåller också vitaminer, mineraler och antioxidanter. Man kan använda honung på flera sätt. Antingen själv som ett tunt lager i ansikten men den är också lätt att blanda med andra ingredienser så som kaffe eller havregryn. Det får då en peelande effekt.

Avocado

Avocado innehåller väldigt mycket fleromättat fett och passar därför bra för torr hy då. Den har en mjukgörande effekt och gör huden smidig.

Potatis

Potatis sägs kunna strama upp huden och göra den mjuk. Skär potatisen i skivor och gnid dem mot huden, det är viktigt att potatisen är rå, då saften från en rå potatis är antiinflammatorisk.

Kaffe

Kaffe innehåller antioxidanter som sägs skydda huden mot farliga ämnen som finns i luften såsom avgaser, besprutningar och kemikalier. Kaffe är förebyggande mot åldrande och det sägs ge resultat mot bristningar och celluliter.